Iedere tuin vereist zijn eigen unieke aanpak. Met de door Hoveniersbedrijf Johan ten Berge aangeboden producten kan een ieder zijn of haar droomtuin verwezenlijken. Ik verzorg het complete plaatje van beplanting tot tuin bestrating. Straten maken vereist enige specialisme maar ik bezit hiervoor alle benodigde kennis en ervaring.
De decoratieve waarde van sierbestrating of tuin bestrating is bij mij een zeer belangrijk onderdeel van een tuinontwerp. Een tuin moet meer zijn dan een alleen een gazon en beplanting. De keuze van uw tuin bestrating bepaalt uiteindelijk ook de uitstraling van uw tuin, waarvan u lang plezier zult hebben. Ik heb ruime ervaring met het aanleggen van bestrating.

Tuinbestrating is er in vele soorten zoals betonklinkers, natuursteen, gebakken klinkers, oude straatstenen (oude waaltjes) tuintegels etc, en dit in diverse kleuren en maten, maar ook in diverse kwaliteiten. Een goede kwaliteitssteen staat garant voor een lange levensduur. Belangrijk is dat u zich goed laat informeren wat de kwaliteit van de steen betreft. Het spreekt dus voor zich dat ik beschik over een uitgebreide kennis van beschikbare materialen.
Meest voorkomende sierbestrating zijn producten van beton.
Klinkers, straatstenen en tuintegels gemaakt van beton zijn duurzaam van aard als het gaat om stevigheid. De kleur van een betonnen tuin bestrating is echter voortdurend aan slijtage onderhevig. Bij sommige sierbestrating is alleen het bovenste laagje van een kleurstof voorzien waardoor de bestrating na een aantal jaren veranderd in een grijs vlak.
Gebakken klinkers worden steeds meer toegepast in de tuin. Gebakken straatstenen worden gemaakt van klei waardoor een kleurvaste steen ontstaat. Momenteel zijn vooral gebakken materialen erg populair, mede door de uitstraling en de levenslange kleurvastheid.

Natuursteen sierbestrating heeft een betere kleurvastheid. De kwaliteit hangt grotendeels af van de hardheid van het natuursteen. Zo is marmer een zacht en basalt een hard natuursteen. Zacht natuursteen tuin bestrating is gevoelig voor aanhechting van verontreinigingen en onderhevig aan slijtage.
Volgens Hoveniersberdrijf johan ten berge vereist iedere tuin zijn eigen unieke aanpak. Samen met mij komt u altijd tot de juiste keuze voor sierbestrating. Voor ieder budget en qua uitstraling van rustiek tot fris modern