Om lang te kunnen blijven genieten van uw tuin is regelmatig en vakkundig onderhoud een voorwaarde. Zo blijft uw tuin in topconditie. Uw tuin is continue in beweging en om ervoor te zorgen dat de tuin in optimale conditie blijft, zal er gewied, gesnoeid en bemest moeten worden. Planten groeien, onkruid schiet uit de grond en na enkele jaren is er van een mooi aangelegde tuin niets meer te zien. Voor sommige mensen is veel tuinonderhoud geen bezwaar, anderen laten dit liever aan de vakman over. In dat geval ben ik u graag van dienst. Ik verzorg incidenteel tuinonderhoud zoals het snoeien van bomen en struiken, verwijderen van onkruid, bemesten, gazonreparatie, of het maaien van het gazon tijdens uw vakantie, schoonmaken van bestrating enz.

Ook voor een vakkundig onderhoudsadvies, het bestrijden van ziekten en plagen of het uitvoeren van alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden kunt u bij mij terecht. zijn diverse mogelijkheden denkbaar: van een periodiek onderhoud, alleen snoeiwerk, of maandelijks uw tuin bijhouden, in overleg met u wordt een passend plan gemaakt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Voor- en/of najaarsbeurt van de tuin: schoonmaken, spitten, bemesten, beplanting opnieuw opzetten, bollen planten, bladruimen, etc.
  • Onderhoudscontracten; hierbij wordt volgens een contract gewerkt, waarin omschreven staat wat, wanneer en hoe vaak iets gedaan wordt. Dit kan dus een contract voor een heel jaar zijn
  • Of een mix van deze mogelijkheden, op uw wensen afgestemd, bijvoorbeeld wel het tuinonderhoud van de borders, maar niet het maaien van het gazon, omdat u dat zelf graag wilt doen. U kunt hier veel kanten mee op, zodat u optimaal van uw tuin kunt genieten. Ook als u zelf graag tuiniert, kunnen er momenten zijn waar u tijd en deskundigheid te kort komt om het onderhoud zelf uit te voeren. In dat geval bied ik een vakkundige oplossing